top of page

01

Hoortest & advies

Gratis en vrijblijvend neem ik een hoortest met eventuele spraakaudiometrie af. Hierop baseer ik mijn advies omtrent al dan niet aanpassen met een hoortoestel. U krijgt een duidelijk overzicht over de mogelijkheden die ik u kan bieden.

02

Advies Neus-Keel-Oorarts

Indien u wenst verder te gaan, is een afspraak bij de Neus-Keel-Oorarts essentieel. Hij of zij gaat na of het gehoorprobleem op een andere manier kan aangepakt worden. Een hoortoestel wordt pas uitgeprobeerd indien een medische ingreep geen hulp kan bieden. In dit geval, geeft de Neus-Keel-Oorarts een voorschrift waarmee u kosteloos een proefperiode kunt doorlopen. 

03

Opstart proefperiode  

In alle rust en eenvoud help ik u op weg met uw hoortoestellen. Zowel het inbrengen, vervangen van de batterij of het opladen en het onderhoud komen aan bod.

04

proefperiode

De hoortoestellen worden anderhalve tot twee maanden uitgetest in uw leefwereld. Tussentijds plannen wij de nodige afspraken om de toestellen beter af te stellen. Ik beschik over apparatuur die via objectieve metingen nagaat of de versterking van het hoortoestel overeenkomt met uw subjectieve ervaringen (REM-apparatuur).

05

vergelijkende proef

Een vergelijking maken tussen twee of drie hoortoestellen helpt u om uw keuze te verantwoorden. Tussentijds evalueren we de doeltreffendheid van de verschillende apparaten.

06

eindcontrole

Na twee maanden beslissen we welk apparaat u wenst aan te kopen. Het is eveneens mogelijk om de proefperiode stop te zetten indien het apparaat niet aan uw wensen en behoeften voldoet. We nemen onder andere spraakaudiometrie in vrij veld af om na te gaan of we voldoende verbetering hebben bereikt.

07

Controle Oorarts    

Indien u tevreden bent, maken wij van een verslag voor de Neus-Keel-Oorarts op. Een laatste afspraak is noodzakelijk om de terugbetaling te kunnen verzekeren. De arts controleert eveneens of het hoortoestel geen medische complicaties met zich mee heeft gebracht.

08

aanvraag mutualiteit

Ik regel de terugbetaling via uw mutualiteit, hier hoeft u zelf niets voor te doen.

09

factuur

U betaalt enkel het remgeld ná akkoord van uw mutualiteit.

10

nazorg

In de prijs van uw hoortoestellen zit een zesmaandelijks onderhoud en een jaarlijkse controle met hoortest en bijregeling inbegrepen. 

bottom of page